• Источна багер
  • Источна багер

Во тек е копањето за одржување на брановидникот Сандрингем

Sandringham Yacht Club штотуку објави дека се врши копање за одржување на брановидникот Сандрингам како дел од програмата на Паркови Викторија за да се обезбеди безбеден пристап за пловење на клучните места во Порт Филип и Западното пристаниште.

Maintenance-dradging-underway-at-Sandringham-Breakwater-1024x762

Работите се одвиваат околу северниот врв на брановидникот и западната влезна близина на марината SYC.

За време на траењето на работите, вшмукувачката багери на Birdon's секач „BALLINA“ ќе го отстранува песокот од врвот на брановидникот и ќе го пренесе на плажата Хемптон.Багерираниот песок ќе се транспортира од багерот до плажата преку цевковод.

„Сите сопственици на чамци ќе треба да бидат претпазливи и да поминуваат околу пловечките цевководи.Ќе има и потопени цевководи додека багерите и бродовите за поддршка се присутни во пристаништето“, се вели во соопштението на SYC.

Надлежните, исто така, додадоа дека влезот во марината ќе остане отворен додека се врши копање по должината на брановидникот.Влезот во пристаништето може да биде привремено ограничен од време на време за да се обезбеди безбедно функционирање на опремата за багер кога се работи околу и блиску до крајот на брановидникот.

Се очекува проектот да трае 2-3 недели за да се заврши, во зависност од временските услови.


Време на објавување: 29 јули 2022 година
Преглед: 38 Прегледи